Opis
Limbay gin
Ljubezen do morja in strast do letenja, ki mi dajeta občutek neskončnosti in svobode, sta botrovali temu, da lahko danes uživamo v vsakem požirku eliksirja, ki sem ga sestavil in zvaril ter poimenoval po Limskem kanalu, kjer se je resnici na ljubo v moji glavi tudi rodil. Morje in ljudje, ki živijo z njim, so pomemben del zgodbe. Ostrige, hrastovi sodi, motar, rožmarin, slovenska lipa, brinje, izvirska voda Vila izpod Kamniških planin, neskončna paleta okusov domače hrane in starodavnih začimb, ki so vse prisotne na tem prostoru, slovenska trmoglavost in še kanček sreče so bile glavne sestavine recepta. S prijatelji smo prinesli hrastov sod na »plac«, kjer se poleti družimo, ki je pravzaprav gojišče ostrig. Bacchus je kriv, da nam je sod po nerodnosti padel v vodo in da ga nismo takoj potegnili ven …
Vse ostalo je del legende. Kar nekaj časa je minilo, da smo sod izvlekli iz morja in vanj nalili gin, ki je dobil drugačen okus, vonj, barvo in skrivnostno moč, ki jo pripisujejo ostrigam.